רכיבים:
1 גזר בינוני, מבושל קלות
רבע כוס חלב
175 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
300 גרם אבקת סוכר
5 ביצים מספר 2
1 כוס קמח רגיל
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס שקדים טחונים (כ-150 גרם)
לקישוט: חצי כוס שקדים פרוסים
אופן הכנה:
מחממים מראש את התנור לחום בינוני-גבוה 180 מעלות צ'. מעבדים את הגזר במעבד מזון עם החלב לקבלת מחית אחידה. שומרים בצד. מקציפים את החמאה עם אבקת הסוכר
לקבלת קרם אוורירי. מוסיפים בהדרגה את הביצים. בכלי אחר מערבבים יחד היטב את השקדים עם הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את התערובת היבשה למיקסר לסירוגין עם
כמה כפות של מחית גזר, עד שמתקבלת בלילה אחידה. משמנים היטב את תבניות האפייה האישיות או תבנית אפייה גדולה (עדיף תבניות עם ציפוי טפלון בפנים).
מניחים בתחתית מעט שקדים פרוסים. (אם משתמשים בתבניות אישיות אז יוצקים את הבלילה לתבניות רק עד לכדי שני שליש מהגובה). אופים במרכז התנור במשך 30 דקות, או עד שקיסם עץ הננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים בתבנית, מוציאים ומפזרים מעט אבקת סוכר לקישוט.
הערות:
אפשר להכין שש מנות אישיות בתבניות גוגלהוף מיניאטוריות (בקוטר 7 ס"מ) או בתבנית גוגלהוף (טבעתית) אחת גדולה כרגיל.
לי לקח בתנור יותר מ - 30 דקות : משהו כמו 45 דקות.
מקור המתכון: תמי סירקיס אקרמן
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )